Zsírégető torna

Zsírégető torna

zsírégető tórna

Mi az a zsírégető torna?

A zsírégető torna egy könnyű vagy közepesen nehéz aerob edzést jelöl, mely során, az aerobic-kal ellentétben a gyakorlatsorokat úgy alakítottuk ki, hogy az ugrálások helyett inkább szapora lépteket iktatunk a gyakorlatok közé, ezzel kímélve  az amúgy is terhelt izomzatot.

Zsírégető edzések felépítése

A minden ízületet átmozgató bemelegítés után, egy kb. 20 perces intenzívebb mozgás következik, ami egy kicsit hasonlít az aerobic-ra, de annak is csak az alaplépéseire. Bemelegítés után hozzávetőlegesen 15-20 percre van szüksége szervezetünknek ahhoz, hogy elérje az optimális energia szintet és elkezdje a tartalékokat felemészteni.

Ezt az első 20 percet mindig a csoport igényeinek megfelelően próbáljuk összerakni, melybe olykor-olykor még a step padok is előkerülnek. Az intenzív mozgást követően átmozgatunk minden izomcsoportot szervezetünkben, hogy semmi ne maradjon ki.

Fontos a helyes táplálkozás is

A zsírégető torna mellett az étkezésre is figyelni kell. Amennyiben igény merűl fel, a torna mellett külön tanácsadással tudunk szolgálni, ahol egyénre szabott diétát állítunk össze a jelentkezőknek. Léteznek különféle zsírégető táplálék kiegészítők, amelyek hatékonyságáról lehetne vitatkozni, a lényeg azonban az, hogy önmagukban biztos nem használnak, így a diétát és a zsírégető tornát semmiképp sem kerülhetjük meg.

Ha zsírégetésről van szó, érdemes megemlíteni, hogy a zöld tea és az ananász rendkívül hatékony zsírégetők, ezekkel tehát fokozhatjuk a zsírégető torna hatékonyságát, főként azért, mert a torna után javasolt a bőséges folyadékfogyasztás. Ezen túl az ananászban igen magas a rosttartalom, amely a fogyókúrás étrend egyik alapvető összetevője.