TRX

TRX

TRX

Izmainkat nem csak a gépekkel és súlyzókkal lehet a végsőkig felpumpálni. Az Amerikai tengerészgyalogosoknak kifejlesztettek egy speciális hevedert, amivel bárhol bármikor tudnak edzeni.

A TRX hevedert akár egy fára akasztva is el tudnak végezni vele egy egész testedzést, ami ráadásul nem csak a nagy izomcsoportokra hat, hanem kőkeményen megdolgoztatja az apró izmokat és a mély izomzatot is.

trx_1Mi is az a TRX pontosan?

Egy olyan rugalmas szalagból készült heveder, amely végein fogantyúk vannak a kéznek és bújtatók a saroknak, lábfejnek.

Hogyan működik a TRX?

A sportszert általában a plafonra, oldalfalkonzolra rögzítsük így mindig a gravitációval szemben fejtünk ki erőhatást, a törzsizomzat folyamatos feszülése mellett. Gyógytornászok is használják.

Miért különleges a TRX?

Az eszköz rendkívül sokoldalú, mert egyszerre lehet fejleszteni erőt, állóképességet, hajlékonyságot, és koordinációt is. Mivel a gravitációval szemben a saját súlyoddal dolgozol így kíméli az ízületeket és a terhelés személyre szabott, így nőknek, férfiaknak egyaránt ajánlott Nagyjából több mint 300 gyakorlat végezhető el, de nyilván a variációk száma csak a fantázián múlik.
Természetes mozgás elemekkel dolgozol, ezért kíméli az ízületeket.

Milyen izomkra hat a TRX?

Célzottan a törzsizomzatra (hasfal, ágyék, mély hátizmok). A gyakorlatok során ezek az izomcsoportok folyamatosan terheltek. Persze lehet vele fekvőtámaszt is végezni így máris a mellizmokat tudjuk stimulálni vele. Miközben edzünk a gyakorlatok nagyobb intenzitása miatt pulzusunk is magasabb tartományban van, ezáltal az izmaink formálódása mellett a szív- és keringési rendszerünk is fejlődik.

A TRX tréningek általában kiscsoportos edzések, ami ötvözi a személyi edzés előnyeit és a csoport adta motivációt. Lehet végezni egyéni edzésként is testépítő edzés kiegészítésére is. Zsírégetés és izomfejlesztés egyszerre.